Slik ser årets bøsse ut

Slik ser årets bøsse ut

I dag braker det løs! 2,3 millioner husstander skal i ettermiddag besøkes av en bøssebærer og samle inn penger til Plans arbeid mot barneekteskap. 

– I år er bøsseetiketten hvit med Plan-logo og teksten «Barn, ikke brud», forteller Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen NRK. 

Hvert tredje sekund giftes en jente bort. Årets TV-aksjon går til å bekjempe barneekteskap i Malawai, Niger, Mali, Nepal og Bangladesh. Du kan lese mer om hva pengene skal gå til her. 

Østby understreker at bøssa skal være plombert. Alle bøssebærerne skal også ha et ID-nummer klistret på yttertøyet, som skal være det samme som ID-nummeret på bøssas klistremerke.

–  Dersom det kommer en bøssebærer uten klistremerke på klærne, eller med en bøsse som ikke er plombert, bør du ikke gi penger, sier Østby.

Hun oppfordrer alle til å ta godt imot bøssebærerne som banker på døren i dag.

Et etterlengtet besøk på døra

Etter et år med pandemi og begrensninger for fysiske møter kan vi endelig gå årets viktigste søndagstur igjen. 

– Fjorårets heldigitale aksjon ga oss mange erfaringer som vi tar med oss inn i årets TV-aksjon. Noe av det vi savner alle mest er fysisk samvær. Derfor satser vi på et ekstra hyggelig og etterlengtet besøk hos våre naboer med bøssa i hånden søndag 24. oktober i år. Det blir høstens vakreste eventyr, sier Østby. 

Har du glemt å ta ut kontanter, kan du betale med Vipps.

Alle TV-aksjonsbøssene har også en QR-kode på bøssa, så om du ikke har kontanter kan du scanne QR-koden med Vipps-appen og velge det beløpet du ønsker å bidra med.

Om du ikke er hjemme eller har mulighet til å åpne for bøssebæreren kan du også vippse ditt bidrag til 2133. 

Tusen hjertelig takk til alle som bidrar. Dere gjør fantastisk jobb!