Gikk du glipp av TV-aksjonens webinar for skolene?

Gikk du glipp av TV-aksjonens webinar for skolene?

Over 130 representanter fra skoler over hele landet deltok denne uken på webinar for å lære mer om hvordan de kan engasjere elevene i årets TV-aksjon «Barn ikke brud».

– Det er fantastisk å se at så mange ønsker å engasjere sine elever gjennom årets undervisingsopplegg. TV-aksjonen er en viktig holdnings- og informasjonskampanje, samtidig som det gir en fin introduksjon til frivilligheten. Derfor er det viktig at vi også får med oss barna, sier leder for TV-aksjonen NRK Vibecke Østby. 

Under finner du opptak av årets skolewebinar.

I tillegg til å få en innføring i Plans arbeid mot barneekteskap og årets undervisningsopplegg, fortalte to representanter fra Grødem og Skranevatnet skole om deres engasjement for TV-aksjonen.

– Ved å legge vekt på den faglige og sosiale læringen, ikke bare pengeinnsamlingen, så vil også elevens engasjement øke. Vi opplever at elevene da får fikk et helt annet eierskap til aksjonen og tematikken vi samler inn penger til, sier Bjarte Laukeland.

Lærer ved Grødem skole, Benedicte Rist Strøm, forteller at det viktigste med TV-aksjonen er samhold, glede og verdien av å bidra til noen andre.

– TV-aksjonen gir mer enn den tar, og vi merker at samhold og gleden ved å delta på dette gir et bedre miljø på skolen.

Undervisningsopplegget finner du her.